Het DeltaPACT-concept

Een harde performance-afspraak vooraf  (het zogenaamde Delta-Pact) is de basis van transparante samenwerking en afstemming met de opdrachtgever over te behalen resultaten (achteraf). Geen verrassingen voor, tijdens of achteraf: duidelijkheid voorop.

Delta-PACT logo

Cees Buys heeft een eigentijds en goed doordacht managementconcept ontwikkeld: het zogenoemde “Delta-PACT-concept”. Hij heeft dit concept kunnen bedenken op basis van jarenlange ervaring in veranderen / verbeteren in berdrijven en vele best practices in Nederland met o.a. crisis-werk.

De aanpak van Cees Buys in de afgelopen decennia is beschreven in zijn eerste boek met titel: “Managen met ratio én emotie”. Dit klinkt wellicht wat soft maar ik kan u melden dat deze aanpak spijkerhard uitwerkt op organisatie en bedrijfsprocessen (hard op de inhoud maar met respect voor de mens)

Kenmerken van ons Delta-PACT-concept zijn:

  • Een driepartijen overeenkomst (het ‘Delta-PACT’ tussen klant, Guidance Profile en onze Performancemanager) die voorafgaand, o.b.v. analyse, aan deze overeenkomst hecht wat achteraf de resultaten zullen zijn.
  • Een voor een directielid normale vergoeding, passend bij de beloningsstructuur van de klant voor de langjariger inzet van onze Performancemanager in het bedrijf van onze klant.
  • Een permanente, minimaal maandelijkse, rapportage van alle resultaten, bijzonderheden en ontwikkelingen als zijnde een complete en realistische update.
  • Een gedeelte van het vooraf geprognosticeerde en achteraf gerealiseerde meer-resultaat voor de klant. Dit deel is tevens opgenomen in het Delta-PACT.

Met dit concept ontstaat een all-win overeenkomst waarbij de klant nauwelijks enig risico loopt bij het inzetten van bijvoorbeeld een majeur transitieproces binnen haar organisatie of bedrijf. Het spreekt voor zich dat het zetten van een handtekening door onze Performancemanager onder het Delta-PACT impliceert dat er sprake is van hoge professionaliteit, ervaring, expertise en wat verder nodig is bij deze Performancemanager. Cees Buijs selecteert streng waar het de Performancemanager betreft.

Het Delta-PACT-concept is beschreven in het boek met titel: “Het Delta-PACT” dat o.a. via www.managementboek.nl te koop is

Interesse gewekt, bel Cees Buijs op 06 – 51 34 26 49.