De Ontmoeting

De ontmoeting, een persoonlijke top maaltijd met elkaar tegen minimale kosten.

Tegenwoordig richten zorgorganisaties zich steeds minder op een ontmoeting tussen 2 bewoners, Steeds minder wordt er gekeken of het eten wat er geserveerd wordt wel lekker is. Dit komt omdat de zorginstellingen zich veel meer richten op hun zorgtaken. En wat krijg je dan? Ouderen vereenzamen en hebben geen ontmoeting meer met elkaar. Bewoners krijgen een kleffe kroket of slappe friet. De ene bewoner krijgt wel een bord eten en de andere bewoner niet omdat er niet voor betaald is. Het gevolg is dat de instellingen hun maaltijdservice gaan uitbesteden. Guidance Profile voor dit probleem een uniek concept ontwikkeld waarbij er lekker gegeten kan worden met behoud van een eigen identiteit. Lekker en goedkoop eten, wat wil je nou nog meer?

De kracht van de Ontmoeting zit in het persoonlijke contact met de bewoner. Door het uitgebreide aanbod van activiteiten en de signalerende functie van het personeel kan men langer zelfstandig blijven functioneren. Met als gevolg dat men vaker onder de mede bewoners kan komen en hierdoor niet vereenzaamt.

Voeding in de zorg is vaak niet lekker en onderwerp geweest van diverse bezuinigingsrondes. Met het concept “de Ontmoeting” hebben we een Catering-concept in handen die we als eerst hebben toegepast bij een bekende zorglocatie in Zaandam (zie bijgevoegd een aantal foto’s).

Het verdienmodel laat zien dat vrijwel iedere zorginstelling tegen minimale kosten een top maaltijd kan serveren aan haar cliënten / bewoners / patiënten en daarnaast ook een dagelijkse ontmoeting op een centraal punt in de betreffende locatie waar gezelligheid en sfeer aanwezig is alsmede een open keuken.

Dit restaurant is gebouwd binnen 7 dagen en is volledig verplaatsbaar (omdat in deze situatie de locatie binnen jaren verplaatst zou moeten worden naar een nieuwbouw)

Thuiszorg & service organisaties zonder een eigen maaltijdservice
Ook voor zorgorganisaties zonder eigen maaltijdservice is Food Connect een uitkomst. Zonder dat een organisatie hiervoor iets hoeft te organiseren kan men onder haar eigen identiteit voldoen aan de wensen en behoeften van een cliënt in de wijk. Zo is het niet alleen een uitbreiding van dienstenverlening aan huis maar levert het ook een financieel voordeel op.

Laat u ook overtuigen dat lekker eten in een aangename omgeving ook bij u in de zorgorganisatie een haalbare kaart is.

De Ontmoeting 1Fotos De Ontmoeting 1