Meat&Eat® – gecertificeerd gezond vlees

Meat&Eat®

Sinds jaar en dag en tot op de dag van vandaag kopen en eten we vlees dat niet meer gezond is. Op dat gebied hebben wij Meat&Eat® bedacht. Nu zal iedereen direct melden dat ze hun vlees inmiddels kopen bij een bio-slager. Feit is overigens dat niemand in een vlees-verkooppunt niemand kan garanderen dat hun vlees vrij is van o.a. groeihormonen, preventief toegediende antibiotica, sulfiet en andere chemische additieven, om maar even de meest voorkomende toepassingen te noemen. Wij hebben het dan over verkooppunten vanaf de boer zelf tot de slagerij, de supermarkt en zo meer.

In Nederland en ook de ons omringende landen zijn er meer dan 100 keurmerken actief waarbij geldt dat iedere, in dit geval, slager of supermarkt zijn eigen vlees keurt. Welke onafhankelijke instantie wijst ons nu die vleesleverancier aan waar je gegarandeerd en ook gecertificeerd vlees kunt kopen dat 100% natuurlijk is geteeld en verhandeld en daarmee naast erg lekker óók gezond is? Die onafhankelijke instantie is er niet!

Natuurlijk zijn er ook verkopers die werken met eigen volledig natuurlijk geteeld, verwerkte en verhandeld vlees en dit ook vanuit hun hart en ziel willen maar ook zij kunnen niet onafhankelijk gegarandeerd aantonen dat het is zoals ze zeggen. Daar zit nu de spanning in de markt. Ook de benamingen van ‘scharrel’, ‘bio’, ‘vrije uitloop’ en soortgelijk, zijn in de praktijk onbetrouwbare benamingen omdat het anders is dan de naam doet vermoeden voor de leek.

Implementatie

Ons vleesconcept Meat&Eat® is zover dat we bij implementatie wel voldoen aan de hierboven genoemde eis en ons vlees betreft dus onafhankelijk gegarandeerd en gecertificeerd gezond vlees van geboorte van de dieren (uit dieren die ook onafhankelijk aangetoond) onbesmet zijn tot en met het verkooppunt. Dit concept beslaat derhalve de gehele vleesketen van boerderij tot slagerij (verkooppunt) en zolang het in een gesloten verpakking blijft tot bij u in de koelkast of vriezer.

U zult dan wel denken: “dat vlees is veel duurder” maar dat is beslist niet waar. Omdat we de gehele keten beheersen, kunnen we de uiteindelijke verkoopprijzen in de winkel zeer concurrerend houden waardoor we niet duurder hoeven te zijn dan het gangbare vlees in bijvoorbeeld de bestaande supermarkten.

Meat&Eat®is gereed voor implementatie waarbij het nieuwe slagerij-concept eveneens is vormgegeven en ontwikkeld..Meat&Eat 2